Isabelle Wauters

Ik ervaar mezelf als een zoekend wezen die het leven als vol-ledig en intens ervaart. Ik beschik over een breed kleurenpalet aan emoties en heb een grote openheid voor echte ontmoetingen vanuit het hart. Mijn gevoel voor humor kan aanstekelijk werken. Mijn sensitiviteit  en empathie zorgen ervoor dat ik echtheid en aanwezigheid uitstraal. De confrontatie met mijn eigen kwetsbaarheid heeft ertoe geleid dat ik een gevoeligheid ontwikkelde voor menselijk leed. Het is ook diezelfde kwetsbaarheid die me de kracht geeft om het leven te accepteren in al zijn facetten. Ook mijn leven bestaat uit hoogtes, laagtes en alles daar tussen. De diepte is me dus zeker niet vreemd. Sterker nog, ze laat me steeds stilstaan bij het existentiële en doet me zoeken naar licht en liefde. Het is diezelfde liefde die me doet leven en me zin geeft om in de diepte van anderen een licht te mogen zijn. Ik zie het als een voorrecht deel te mogen uitmaken van persoonlijke verhalen over vreugde en pijn. Het is mijn verlangen mensen te begeleiden op weg naar existentieel welzijn en samen te exploreren wat nodig is om hun innerlijke kracht hierin te (her)ontdekken zodat groei spontaan mogelijk is.

Verder verwonder ik me graag over de schoonheid in de dingen die me raken. Mijn liefde voor de mens, de natuur, wandelen, dans en muziek, lekker eten, koffie, chocolade, diepgaande veel te lange gesprekken, reizen, boeken, papier en zoveel ander moois, werken helend voor mij. Deze geneugtes des leven helpen me de werveling in mezelf van tijd tot tijd stil te leggen.

Inspiratie haal ik uit het leven zelf. Het is en blijft een boeiende reis, het leven! En ik ben ergens onderweg...

Opleidingen die me ondersteunden om te kunnen groeien als mens en als therapeut:

  • Kinderyoga docente - Amba Amba
  • Mindfulness trainer - IAM
  • Jaaropleiding geweldloze communicatie - Blabla
  • 3-daagse empathie - Blabla
  • Integratief verliestherapeut – rouw & trauma - De Bleekweide
  • Integratief psychotherapeut – Academie Integratieve en Humanistische Psychotherapie
  • Psychosomatoloog – Academie Integratieve en Humanistische Psychotherapie
  • Jaaropleiding ACT - Gijs Jansen ACT guide
  • Basisopleiding Healing trauma with Guided Drawing Cornelia Elbrecht
  • Tal van korte workshops en lezingen

de luwte

De naam van praktijk ‘de luwte’ betekent letterlijk: ‘beschutte plek’ en ‘plaats uit de wind.’ Ze is ontstaan vanuit een verlangen naar een ‘beschutte, veilige plek’ waar mensen kunnen thuiskomen bij zichzelf, met alles wat is, zonder oordeel.

Het is mijn overtuiging dat ‘in de luwte zitten’ ruimte maakt om de luwte in jezelf te (her)ontdekken. Het is mijn wens je de luwte in jezelf te laten beleven, zodat je stabiel, krachtig en met open mind in het leven kan staan.

 

 

de kamers

De kamers werden met zorg en liefde ingericht om jou een gevoel van thuiskomen te laten ervaren.

De natuurkamer

Door naar buiten te gaan, ging ik eigenlijk naar binnen john huir

De huiskamer

caret-down caret-up caret-left caret-right