Individuele begeleiding: therapie en coaching

Ik kan nooit zijn wie ik zou moeten zijn tot jij bent wie je zou moeten zijn. En jij kunt nooit zijn wie je zou moeten zijn als ik niet ben wie ik zou moeten zijn Martin Luther King JR.

kind – jongere - volwassene – partnerrelatie - gezin

De één-op-één-aanpak is maatwerk en maakt het mogelijk op eigen tempo te ontwikkelen, groeien, verwerken, herstellen of helen. Samen onderzoeken we wat jou belemmert om dat te doen wat je graag wilt.  Een brede waaier aan interventies en technieken kunnen er voor zorgen dat we samen dat vinden wat jij nu nodig hebt. Je kan terecht voor brede verlieservaringen (echtscheiding, werk, gezondheid,  identiteit, zelfvertrouwen, de dood), relatieproblemen, rouw, trauma, hechting en emotionele pijn.

Begeleiding in groep

Vertel me iets en ik zal het vergeten. Laat me iets zien en ik zal het misschien onthouden. Laat me iets ervaren en ik zal het begrijpen. Conficius

volwassenen

De dynamiek eigen aan een groep weerspiegelt de natuurlijke ontwikkeling van relaties. Ze biedt mogelijkheden om in je persoonlijk of professioneel leven het beste uit de relatie met jezelf en anderen te halen en het effect van duurzame relaties te mogen ervaren. De kracht van een groep toont zich in het samen ervaren en delen. Het groepsgebeuren overstijgt het individuele proces. Sterker nog, het verdiept en versnelt  je eigen verbindingen en die met de andere.

De trainingen zijn steeds ervaringsgericht, zitten boordevol oefeningen waardoor je  persoonlijke inzichten verwerft in jezelf en in de relatie met de anderen. De tools die aangereikt worden dienen als wegwijzers om alles wat jij van jouw leven verlangt mogelijk te maken.

 

Aanpak

Tijdens een kennismakingsgesprek zoeken we samen uit wat jij van het leven verlangt.
We nemen de tijd om helder te krijgen wat er leeft in je hoofd, hart en lichaam.
Ervaar je na het gesprek een gevoel van veiligheid en vertrouwen in de verbinding, dan kan je ervoor kiezen een stukje van je levensweg samen te bewandelen.
De duur en het ritme van een begeleiding is moeilijk te voorspellen.
Vast ligt wel dat ik jouw ritme en grenzen respecteer. De ontmoetingen gebeuren naar keuze in de "huiskamer", "de natuurkamer" of via videogesprek.